زمان باقی مانده جهت ارسال آثار
[wpdevart_countdown text_for_day=”روز” text_for_hour=”ساعت” text_for_minut=”دقیقه” text_for_second=”ثانیه” countdown_end_type=”time” end_date=”25-03-2017 23:59″ start_time=”1490443459″ end_time=”10,9,15″ action_end_time=”show_text” content_position=”center” top_ditance=”10″ bottom_distance=”10″ ]زمان شرکت در این مسابقه به پایان رسیده است؛ لطفا با مراجعه به صفحه اصلی سایت از آخرین مسابقات درج شده دیدن نمایید.[/wpdevart_countdown]
به گزارش «فارسی مچ» دهمین دوره جایزه ادبی حضرت علی اکبر(ع) در دو بخش شعر و داستان کوتاه توسط مهدیه مرودشت برگزار می شود.
به گزارش خبرنگار فارسی مچ؛ جایزه ادبی حضرت علی اکبر از سال 87 و به همت مهدیه مرودشت بعنوان “جایزه ادبی حضرت علی اکبر (ع) آیینه نبی” شروع به فعالیت نمود.
کنگره ملی شعر «آیینه نبی» هر ساله با موضوع اصلی حضرت علی اکبر و همزمان با زاد روز ولادت این جوان رشید کربلا و روز جوان برگزار می گردد.
این جشنواره هر ساله با یک موضوع ویژه در راستای موضوع دایمی که زندگی، ابعاد وجودی و شخصيت حضرت علی اکبر(ع) است برگزار می شود.
شاخه شعر:
ـ شاخه شعر، سه زیرشاخه «شعر دینی» و «شعر پیرامون شخصیت حضرت علی اکبر(ع)» و «شاعر جوان برتر» را در بر میگیرد.
ـ حدّاکثر مجموع تعداد آثار ارسالی توسّط هر شاعر: 5 اثر.
ـ موضوعات زیرشاخه «شعر دینی»: شعر توحیدی و نیایشی، منقبت یا مرثیت معصومین(ع)، با تأکید ویژه بر غدیر، فدک، عاشورا و انتظار.
ـ تعداد برگزیدگان نهایی زیرشاخه «شعر دینی»: 7 نفر.
ـ موضوعات زیرشاخه «شعر پیرامون شخصیت حضرت علی اکبر(ع)»: توصیف رشادتها و ارزشهای وجودی آن حضرت به عنوان اسوه و الگوی جوان مسلمان شیعی با تکیه بر مستندات مقاتل.
ـ تعداد برگزیدگان نهایی زیرشاخه «شعر پیرامون شخصیت حضرت علی اکبر(ع)»: 7 نفر.
ـ امّا جایزه ویژه دهمین کنگره حضرت علی اکبر(ع) به «یک شاعر جوان برتر» تعلّق خواهد گرفت. شرط شرکت در این زیرشاخه آن است که شاعر متولّد پس از 15 فروردین 1371 باشد و شعر ارسالی توسط وی با موضوع «شخصیت حضرت علی اکبر(ع)» سروده شده باشد.
ـ دبیر علمی بخش شعر دهمین دوره جایزه ادبی حضرت علی اکبر(ع): سیّدمحمدامین جعفری.
شاخه داستان کوتاه:
ـ ـ نویسندگان میتوانند علاوه بر ارائه روایتهایی نو امّا امانتدارانه از منابع ثقه و متقن تاریخی، با خلاقیت و نوآوری و آشنایی زدایی هنرمندانه، داستان هایی خلق نمایند که به تاثیر و حضور زمینه های شخصیتی و سلوک ، تدبیر و تصمیم حضرت علی اکبر (ع) در زندگی و جامعه امروز توجه داشته باشد.
ـ حدّاکثر تعداد آثار ارسالی توسّط هر داستاننویس: 3 اثر.
ـ تعداد برگزیدگان نهایی شاخه داستان کوتاه: 5 نفر.
ـ دبیر علمی بخش داستان کوتاه دهمین دوره جایزه ادبی حضرت علی اکبر(ع): سیّدحسین موسوینیا.
اطلاعات کلّی:
ـ شرکت شاعران و داستاننویسان به صورت همزمان در همه شاخهها و زیرشاخههای این فراخوان آزاد است.
ـ این فراخوان فاقد شرط سنّی است؛ هرچند با عنایت به محور موضوعی کنگره [پاسداشت حضرت علی اکبر(ع)] آثار شاعران و نویسندگان جوان با اولویت و عنایت ویژه داوری خواهد شد.
ـ در صورت ارسال آثار بیشتر از تعداد مجاز، دبیرخانه تعدادی از آثار رسیده را به صورت تصادفی (و نه با داوری) در چرخه داوری قرار خواهد داد.
ـ عنوان شاخه و زیرشاخه حتماً در بالای هر اثر درج شود.
ـ درج مشخصات شرکتکنندگان (نام و نام خانوادگی، نام پدر، شماره شناسنامه، شماره ملّی، تاریخ تولد، محل تولد، نشانی محل سکونت، کد پستی، تلفن ثابت، تلفن همراه، نشانی رایانامه) در پایان هر اثر الزامی است.
ـ مهلت ارسال آثار: تا پایان روز 15 فروردین 1396.
ـ تاریخ برگزاری: روزهای 17 و 18 اردیبهشت 1396.
ـ محلّ برگزاری: مرودشت، استان فارس.
ـ حق چاپ آثار ارسالشده، برای دبیرخانه این کنگره محفوظ است.
ـ دبیرخانه، شاعران و نویسندگان شرکتکننده را علاوه بر مطالعه مقاتل معتبر، به مطالعه آثاری چون «پدر، عشق، پسر» نوشته سیّدمهدی شجاعی و «دوباره پیامبر» نوشته دکتر محمّدرضا سنگری توصیه میکند.
ـ شیوه ارسال آثار: به صورت پیام خصوصی در وبلاگ کنگره به نشانی (www.aeini14.blogfa.com) یا نشانی تلگرام (https://t.me/ayene_nabi).
ـ صله برگزیدگان نهایی مبلغ دو میلیون ریال و صله «شاعر جوان برتر» مبلغ پنج میلیون ریال خواهد بود.
ـ دبیرخانه، هزینه ایاب و ذهاب برگزیدگان نهایی را بر مبنای تقریبی هزینه بلیت قطار پرداخت خواهد نمود. بر این اساس، برای شاعران برگزیده استانهای گروه «الف» مبلغ یک میلیون ریال، برای شاعران برگزیده استانهای گروه «ب» مبلغ یک میلیون و هشتصد هزار ریال، و برای شاعران برگزیده استانهای گروه «ج» مبلغ دو میلیون و پانصد هزار ریال، در نظر گرفته شده است. (استانهای گروه «الف»: اصفهان، کرمان، بوشهر، خوزستان، چهارمحال و بختیاری، کهکیلویه و بویراحمد، هرمزگان، یزد. استانهای گروه «ب»: ایلام، کرمانشاه، همدان، لرستان، مرکزی، قزوین، تهران، البرز، قم، سمنان. استانهای گروه «ج»: آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل، گیلان، مازندران، زنجان، کردستان، گلستان، خراسان رضوی، خراسان شمالی، خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان).