به گزارش «فارسی مچ»؛ به نقل ازگزارش خبرگزاری فارس از آستانهاشرفیه، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان عصر امروز در آیین اختتامیه جشنواره ملی جلوههای فرهنگ رضوی در رسانهها در حرم سید جلالالدین اشرف(ع) این شهر اظهار کرد: گیلان برای یازدهمین سال متوالی با عنوانهای وبلاگنویسی رضوی، نماز در آموزههای رضوی و جلوههای فرهنگ رضوی در مطبوعات و خبرگزاریها، جلوههای فرهنگ رضوی در مطبوعات و جلوههای فرهنگ رضوی در رسانهها میزبان جشنواره مذکور بوده است.
فیروز فاضلی به ارسال ۴۳۵ آثار به جشنواره جلوههای فرهنگ رضوی در مطبوعات در سال ۹۲ اشاره کرد و افزود: سال ۹۳ تعداد ۵۲۴ اثر به جلوههای فرهنگ رضوی در مطبوعات ارسال شده است.
وی با بیان اینکه تعداد یکهزار و ۲۲۰ اثر به جشنواره جلوههای فرهنگ رضوی در مطبوعات و خبرگزاریها در سال ۹۴ ارسال شده است، تصریح کرد: امسال تعداد یکهزار و ۳۵۳ اثر با ۱۱ درصد افزایش به جشنواره جلوههای فرهنگ رضوی در رسانهها ارسال شده است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان، ششمین دوره جشنواره جلوههای فرهنگ رضوی در رسانهها را دارای ویژگیهای برجستهای خواند و بیان کرد: در پنج سال گذشته جشنواره با عنوان جلوههای فرهنگ رضوی در مطبوعات و خبرگزاریها برگزار شده است.
فاضلی به تغییر نام جشنواره با اضافه شدن بخش رادیو و تلویزیون به جشنواره جلوههای فرهنگ رضوی در رسانهها در سال جاری اشاره کرد و گفت: آثاری که از ۳۰ تیرماه سال ۹۴ تا ۱۰ تیرماه سال ۹۵ در یکی از رسانهها درج شده یا نشر یافته در جشنواره شرکت داده شدند.
وی با اشاره به اینکه بخش شعر به بخشهای جشنواره در سال ۹۵ اضافه شده است، خاطرنشان کرد: آثار شاعران از سراسر کشور دریافت شده است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان به برگزاری جشنواره جلوههای فرهنگ رضوی در دو بخش اصلی و ویژه در سال جاری اشاره کرد و یادآور شد: در بخش اصلی آثار مطبوعات، خبرگزاریها و پایگاههای خبری تحلیلی در شش رشته «تیتر»، «سرمقاله و یادداشت»، «خبر»، «گزارش»، «مصاحبه» و »مقاله» دریافت شده است.
فاضلی با بیان اینکه بخش ویژه شامل آثار ارسالی در حوزه رادیو و تلویزیون، عکس و شعر مورد بررسی قرار گرفته است، اظهار کرد: از آبان ماه سال ۹۴ فراخوان و پوستر جشنواره در سه نوبت به ادارههای کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کشور، نشریات سراسری و محلی، ادارههای فرهنگ و ارشاد شهرستانهای سراسر کشور، موسسههای قرآنی، حوزههای علمیه، مراکز صدا و سیمای استانها و … ارسال شده است.
وی به تشکیل جلسههای اتاق فکر جشنواره ملی جلوههای فرهنگ رضوی با حضور استادان دانشگاه و حوزه و اصحاب رسانه اشاره کرد و افزود: دریافت آثار از طریق سامانه ثبتنام الکترونیکی جشنواره انجام شده است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان متذکر شد: داوری آثار توسط کارشناسان و داوران ملی از طریق معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای رعایت حقوق شرکتکنندگان و دقت در امر داوری و قضاوت انجام شده است.
فاضلی بیان کرد: امسال جشنواره ملی جلوههای فرهنگ رضوی با استقبال اهالی مطبوعات، خبرگزاریها، پایگاههای خبری، تهیهکنندگان برنامههای رادیو و تلویزیون و اصحاب فرهنگ کشور همراه بوده است.
وی با بیان اینکه در مجموع یکهزار و ۳۵۳ اثر به جشنواره ملی جلوههای فرهنگ رضوی ارسال شده است، تصریح کرد: ۶۷ اثر در بخش سرمقاله و یادداشت، ۱۷۸ اثر در بخش خبر، ۳۹۱ اثر در بخش تیتر، ۲۱۶ اثر در بخش عکس، ۱۸ اثر در بخش رادیو و تلویزیون، ۲۸۶ اثر در بخش شعر و ۳۳ اثر نامربوط به دبیرخانه جشنواره مذکور ارسال شده است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان، ارسال آثار به جشنواره ملی جلوههای فرهنگ رضوی را از ۱۴ استان و ۳۰ شهرستان کشور عنوان کرد و گفت: آثار مذکور از طرف ۱۱ نشریه سراسری، ۴۳ نشریه محلی، ۱۱ خبرگزاری، ۹ پایگاه خبری و شش مرکز صدا و سیما ارسال شده است.
فاضلی با اشاره به اینکه تعداد ۲۰ اثر پس از داوری آثار توسط داوران ملی مشخص شدند، اظهار کرد: آثار برتر مربوط به ۱۰ نشریه، چهار خبرگزاری، یک پایگاه خبری و دو مرکز صدا و سیمای استانی است.
وی نشریات خراسان رضوی، کاشان امروز، الوند، همشهری، اطلاعات، فخر لرستان، قدس، توسعه علوم رفتاری، جوانان و اطلاعات را حائز رتبه دانست و اضافه کرد: خبرگزاریهای مهر، ایرنا، پلنا و شبستان، پایگاه خبری تحلیلی اصلاح پرس و همچنین رادیو و تلویزیون استانهای مازندران و سمنان رتبه برتر را کسب کردند.