به گزارش «فارسي مچ» فراخوان یازدهمین جشنواره ملی سرزمین نور در دو بخش حرفه اي و مردمي اعلام گرديد.
به گزارش خبرنگار فارسي مچ، شرایط و مقررات کلی شرکت در جشنوارهملی سرزمین نور به شرح زير مي باشد.
این جشنواره، محدود به هیچ گروه و قومی نیست. هر کسی با هر تفکر و کسوتی می تواند در این جشنواره شرکت نماید.
شرکت همزمان در دو بخش امکان پذیر نمی باشد.
آثار در گروه های دوگانه تفکیک شده و به طور مستقل داوری می شوند.
علاقمندان میتوانند با ارسال آثار مختلف، به دلخواه در یک یا چند رشته مختلف جشنواره شرکت نمایند.
ارسال فرم های ناقص و عدم رعایت شرایط اعلام شده، موجب حذف آثار از مرحله ی داوری خواهد شد.
عکس:
در بخش حرفه ای: آثار عکس می بایست حداقل در وضوح 300dpiو در فرمت فایل های مرسوم عکس باشند
در بخش مردمی: عکس های تلفن همراه یا عکس های دوربین خانگی، باید دارای کیفیتی مطلوب و قابل ارائه باشند. همچنین فرمت عکس ها باید رایج باشد.
بخش ققنوس یا حرفه ای:
این بخش دسته بندی گروه سنی ندارد.
دسته بندی قالب اثر: بخش ادبی (شامل شعر، داستان کوتاه، رمان منتشر شده) بخش عکس و بخش رسانه ای (شامل بخش های تلویزیونی و رایانه ای). توضیحات کامل را در بندهای بعدی می آوریم.
بخش ادبی
شعر:
اشعار شما می تواند در قالب نو و کلاسیک باشد. مانعی ندارد. تاکیدی خاص بر قالبی خاص نداریم و نخواهیم داشت. همه را می خوانیم. اما فقط معذوریت ما در تعداد آثار است. حداکثر 6 اثر باشد بهتر است.
داستان کوتاه:
هنوز مرز دقیقی بین داستان کوتاه و داستان بلند و همین طور بین داستانک و داستان کوتاه تعیین نشده. اما ما معیار را بر 4000 کلمه می گیریم. پس داستان های شما حداکثر 4000 کلمه باشند. اما در تعدادشان مشکلی نیست.
رمان منتشر شده:
اگر کتاب رمانی با موضوع راهیان نور و یا دفاع مقدس چاپ کرده اید می توانید بدهید ما هم آن را بخوانیم. دو جلد از آن را برایمان امضاء کنید و کنار بگذارید. این بخش شامل مجموعه داستان نمی شود. اگر مجموعه داستان چاپ کرده اید، بخش داستان کوتاه می تواند میهمان آثار شما باشد.
بخش عکس:
دوربین های نیمه حرفه ای و یا حرفه ای می توانند عکس های خوبی بگیرند. البته فقط دوربین خوب کافی نیست. تفکر و روح سرزنده و پاک هم لازم است. پس شما که همه ی اینها را دارید، عکس هایتان را بگیرید و به ما هم نشان دهید. هنوز سر حرفمان هستیم. اگر عکس ها در قالب فایل باشند بهتر از چاپ شده است. همچنین6 قطعه عکس باشد ممنون می شویم.
بخش رسانه ای
الف. بخش رایانه ای
1. بخش وبلاگ
وبلاگ می نویسید؟ خب بنویسید. خیلی هم خوب است. اما آدرسش را به ما هم بدهید تا ببینیم و گاهی سری بزنیم و کامنت بگذاریم. شاید همدیگر را لینک هم کردیم. بین خودمان باشد؛ من هم یک وبلاگ دارم که گاهی مطلب می نویسم و می گذارم. یادتان باشد؛ دو سوم از مطالب وبلاگ از خودتان باشد. برای نقل قول یک سوم باقیمانده مجازید.
2.. بخش نرم افزار چند رسانه ای (مالتی مدیا)
مهندس ها و متخصصین نرم افزار می توانند، حرف های دلشان را در قالب یک نرم افزار بریزند. و بدهند به ما. ما هم می بینیم و از این همه ذوق و سلیقه کیف می کنیم. نرم افزار می تواند فایل اجرایی و یا قابل نصب باشد.
می تواند شامل فیلم و عکس و متن و بازی و کلی چیز دیگر باشد. سلیقه خودتان است.
حواستان باشد ویندوز کامپیوترهای ما هنوز هم XPاست. شاید تا آن موقع Win7نصب کنیم. خدا را چه دیدی؟ برای اطمینان طوری طراحی بشود که با هر دو جواب بدهد.
ب. بخش تلویزیونی
فیلمنامه
فیلمنامه خوب کم است. پس تا می توانید بنویسید. این مطلب را همه سینماگران و کسانی که در عرصه سینما و تلویزیون کار می کنند می گویند. پس ما هم می گوییم. مهم نیست چه فیلمنامه ای است. فقط موضوع یادتان باشد. ضمنا می توانید فیلمنامه کوتاه بنویسید. بلند باشد، داستانی باشد، و حتی فیلمنامه انیمشین باشد. فقط بنویسید و آخرش آن را به ما بدهید تا بخوانیم.
کلیپ (یا نماهنگ)
کلیپ هم خوب است. می تواند تماماً ساخته خودتان باشد. از تصاویر گرفته تا موسیقی و … و می تواند تدوینش با شما باشد. اگر تدوین کرده اید نام اثر اصلی را به همراه سازنده اش بگویید تا آن بنده خدا هم حقش ضایع نشود.
راستی اگر به زبانی به جز فارسی است ترجمه آن هم باشد بهتر است. تا ما از زیبایی های جملات هم لذت ببریم.
فیلم
کوتاه
بلند (یا داستانی)
انیمیشن
مستند
فایل نهایی آثار خود را برای ما بفرستید. به همراه آثارتان، عکس های پشت صحنه را هم ارسال کنید خوب است. فرمت آثار شما باید Avi، VOB، datو یا فرمت های مرسوم و متداول در نرم افزارهای پخش فیلم یاشد.
1. برای شرکت در این بخش، هیچگونه مدرکی لازم نیست. اما بدیهی است، در این بخش، رقیب های جدی تر و سخت تری در کنارتان حضور دارند. پس چنانچه تجربه کافی را در رشته مورد علاقه تان ندارید، بهتر است در بخش عمومی (کاروان) شرکت نمایید.
2. دبیرخانه این بخش به صورت متمرکز است. بدین معنی که تمامی آثار از سراسر کشور جمع آوری شده و در دبیرخانه مرکزی تهران، ثبت، دسته بندی و داوری می شود. بنابراین شما می توانید آثارتان را به نشانی دبیرخانه مرکزی که در پایین همین برگه آمده و یا به نشانی دبیرخانه استان خود که در توضیحات بخش مردمی (کاروان) آمده ارسال نمایید.
شیوه ارسال اثر:
ثبت نام و ارسال آثار میتواند به صورت های زیر انجام گیرد:
1. سایت جشنواره: از طریق سایت
2. نشانی تهران، صندوق پستی 1967-15815
3. ایمیل 11TH.rahavard@gmail.com
توضیحات: آثاری که از طریق سایت ارسال می شوند نیازی به اطلاعات فردی شرکت کننده ندارند. زیرا سامانه ثبت نام، اطلاعات لازم را از کاربر دریافت می کند. اما آثار ی که از طریق صندوق پستی و یا پست الکترونیک (ایمیل) ارسال میگردند، میبایست به همراه اطلاعات کامل فردی (همانند فرم فراخوان) ارسال شوند.
ضمنا آثار نوشتاری یا باید در محیط Word در قطع A4 و یا بر روی یک طرف برگه A4چاپ شده و یا با خطی خوانا نوشته شده باشد.
توضیح مهم: تا جایی که ممکن است از تحویل حضوری آثار، خودداری فرمایید.
تلفن های دبیرخانه:
تلفن گویا 1-35949830 -021
دبیر جشنواره: 35949738-021
بخش مردمی (کاروان)
1. در این بخش، رقیب های شما، هم سن و سال های شما هستند و بی شک، اثر شما با آنها سنجیده خواهد شد. هر چند هیچ جشنواره ای نخواهد توانست، ارزش واقعی اثر شما را بسنجد و هر اثری به خودی خود باارزش و قابل احترام است. خصوصاً اگر درباره ی شهدا باشد.
2. دبیرخانه این بخش آثار را در دو سطح استانی و کشوری ارزیابی خواهد کرد. بدین معنی که تمامی آثار از سراسر هر استان جمع آوری شده و در دبیرخانه استانی، ثبت، دسته بندی و داوری می شود. پس از اعلام نتایج، هر استان به طور مستقل برگزیده های خود را در برنامه ای خاص، مورد تقدیر قرار خواهد داد. سپس آثار برگزیده هر استان، به دبیرخانه مرکزی در تهران ارسال می شود و مجدداً مورد ارزیابی قرار می گیرد و در اختتامیه ای که هر سال برگزار می شود، برگزیدگان مورد تقدیر قرار خواهند گرفت. بنابراین شما باید آثارتان را به نشانی دبیرخانه استانی که در پایین همین برگه آمده ارسال نمایید.
بخش ادبی:
خاطره
خاطرات شما شامل خاطراتی است که از زمان سوار شدن به اتوبوس رخ می دهند و یا در طول راه تا زمانی که برسید به مقصد . می تواند شامل اتفاقاتی باشد که در مناطق دفاع مقدس روی می دهند و یا می توانند در راه بازگشت به شهرهایتان اتفاق بیفتند. فرقی نمی کند. اصلاً شاید بعضی ها بخواهند از خاطرات پدران یا مادرانشان در مورد جنگ بنویسند. خب عیب ندارد. بنویسند. دیده ها و شنیده هایتان. فقط باید ذکر شود که این خاطره را از چه کسی شنیده ام. تا آن بنده خدا هم دلش خوش باشد.
در غیر این صورت لااقل دیگر خوش باشد؛ آدمهای بعدی که مقصر نیستند دست خط های بد شما را می خوانند. آن ماجرای «خط سوم» را که شنیده اید؟ که می گوید «آن خط را نه خود خواندی نه غیر»؟ بگذریم. طولانی هم نباشد. مگر چند روز آنجا بوده اید که هزار صفحه نوشته اید؟ مختصر و مفید باشد خیلی بهتر است. دوستان ما حداکثر 10 صفحه را قبول می کنند. پس شما هم بی زحمت همین کار را بکنید!
اما تعداد آثار شما محدودیتی ندارد. هر چند تا خاطره که دارید اشکالی ندارد.
متن ادبی (دلنوشته):
متن ادبی شما ممکن است همان جا یعنی در مناطق دفاع مقدس نوشته شده باشد و یا در سفر بازگشت و یا در منزل. فرقی نمی کند. این نوشته ها حاصل احساسات خالصانه و صادقانه شماست. فقط حواسمان باشد که بیشتر از 5 صفحه نباشد. چون شاید خیلی از دوستان شما هم این چنین چیزهایی نوشته باشند. دلتان می خواهد وقت به آنها نرسد؟
بخش تلفن همراه:
بخش عکس موبایل
موبایل شما چه مدلی است؟ لمسی است یا از آن قدیمی ترها؟ دوربینش چند مگاپیکسل است؟ فرقی می کند؟ نه چه فرقی؟ مهم است که لحظه های شما را ماندگار می کند. حتی دوربین های VGAهم گاهی عکس هایی گرفته اند که حرفه ای ها هم نمی توانند بگیرند. پس غصه نخورید. به جای غصه خوردن، موبایلتان را بگیرید به سمتی که سرشار از احساس و عواطف و حرف و پیام است و بعد …. دکمه را فشار دهید. عکس شما حاضر است! هر چند تا که دلتان خواست عکس بگیرید. اما فقط 6 عکس را از بقیه جدا کنید. با آنها کار داریم. حداکثر 6 عکس…
اگر هم تصمیم دارید با دوربین های معمولی و خانگی عکس بگیرید. ایرادی ندارد. عکس هایتان در بخش تلفن همراه قرار می گیرد.
بخش فیلم موبایل
می توانید تنظیمات تلفن همراه خود را روی حالت فیلمبرداری بگذارید و اتفاقات و خاطرات خود، فیلم بگیرید. و باز هم حداکثر 6 قطعه فیلم را جدا کنید. انتخاب این 6 فیلم کمی وسواس به خرج بدهید.
ثبت نام و ارسال آثار میتواند به صورت های زیر انجام گیرد:
1. نشانی پستی
2. ایمیل جشنواره استانی
3. به صورت حضوری
توضیحات: لازم است کلیه آثار باید به همراه اطلاعات کامل فردی (همانند فرم فراخوان) ارسال شوند.
ضمنا آثار نوشتاری یا باید در محیط Word در قطع A4 و یا بر روی یک طرف برگه A4چاپ شده و یا با خطی خوانا نوشته شده باشد.
این بخش هم دسته بندی گروه سنی دارد و هم دسته بندی قالب اثری که خلق می کنید.
دسته بندی سنی: نوجوان (کمتر از 20 سال) جوان (20 تا 30 سال) بزرگسال (30 سال به بالا)
معیار سنجش سن، اردیبهشت ماه 1393 می باشد.
علاقه مندان تا پايان اسفند 1392 براي ارسال آثار خود فرصت دارند و براي كسب اطلاعات بيشتر مي توانند به سايت جشنواره ملي سرزمين نور به نشاني www.sarzaminenoor.ir مراجعه نمايند.