نقد منصفانه همواره يكي از توصيه هاي مقام معظم رهبري (مدظله العالي) به منتقدان عرصه هاي مختلف بوده است ايشان در سخنراني هاي مختلف خود كلمه نقد را قرين به منصفانه به كار برده اند، اگر به سايت پايگاه اطلاع رسانی دفتر حفظ و نشر آثار ايشان مراجعه نماييد با جست و جوي نقد منصفانه، 64 نتيجه بدست مي آوريد كه برخي از آنها در زير ذكر مي گردد.
حضرت آيتالله خامنهای در مرزبندی انتقاد و تخريب خاطر نشان كردند انتقاد، ارزشيابی منصفانه و كارشناسانه است كه با نظر خيرخواهی انجام میشود و در آن نقاط مثبت و منفی در كنار هم مورد توجه قرار میگيرد. (ديدار رئيسجمهور و اعضای هيأت دولت با رهبر انقلاب سال 87)
حضرت آيت الله خامنه اى، از بين بردن عوامل نقاط منفى و تبديل آنها به نقاط مثبت را اصلاحات واقعى و انقلابى دانستند و تأكيد كردند: قواى سه گانه و هيچيك از دستگاهها نبايد خود را از انتقاد و نقد منصفانه مصون بدانند و همه دستگاهها بايد خود را در چارچوب اهداف نظام اسلامى اصلاح نمايند. (دیدار زائران و مجاوران بارگاه ملكوتی حضرت علی بن موسی الرضا علیهالسلام با رهبر انقلاب سال 83)
توصيه به دانشجويان عزيز : در محيط دانشگاه، محيط دانشجوئى، نقد منصفانه و متقابلاً نقدپذيرى متواضعانه هر دو لازم است. جوان، آن هم دانشجو، در محيط علمى بايد ذهنش و زبانش باز باشد؛ نقد كند؛ البته منصفانه باشد. نقد را با عيبجوئى و با عصبانيت و با بهانهگيرى نبايد اشتباه كرد؛ اما نقادى بايد كرد. در عين حال نقدپذير هم بايد بود. ديگران هم اگر از ما به عنوان دانشجو، به عنوان تشكل دانشجوئى نقد كردند، بپذيريم؛ يعنى تحمل كنيم؛ بپذيريم به معناى تحمل كردن است. (بيانات در ديدار دانشجويان دانشگاه فردوسى مشهد سال 86)
هيچ دستگاهى نبايد خود را از انتقاد و نقد مصون و از عيب خالى بداند؛ همهى دستگاههاى كشور بايد مورد نقد منصفانه قرار بگيرند و همه در جهت اهداف نظام و در چهارچوب آن، رفتار خود را اصلاح كنند. (بيانات در دیدار زائرین و مجاورین حرم مطهر رضوی سال 83)
معتقديم كه نقد منصفانه و پاسخگويى منصفانه به نقد، به تقويت دستگاه و نظام كمك مىكند، ليكن اين نبايد با مناقشات و گفتگوها و بگومگوهاى لفظى اشتباه شود. (بيانات در ديدار رئیسجمهور و اعضای هيأت دولت سال 83)
نقد مستمر، نظارت مستمر و متعادل بر اوضاع كشور، بر مديريتها، جزو كارهاى بسيار لازم است؛ البته بايد با عقلانيت و با مدارا همراه باشد، بدون افراط، بدون پرخاشگرى؛ اما نگاه نقادانه. به نظر من اين هم كار لازم ديگرى است. (بیانات در دیدار دانشجویان سال 91)
جملات بالا گوشه اي از تاكيدات معظم له مبني بر نقد منصفانه در تمامي عرصه ها مي باشد، با عنايت بدين موضوع و جاي خالي نقد منصفانه مسابقات اينترنتي كه در چند سال اخير رشد قابل ملاحضه اي گرفته اند؛ سايت فارسي مچ به عنوان اولين و تنها سايت تخصصي پوشش دهنده ي اخبار مسابقات اينترنتي بر آن است تا با ايجاد موضوع تلخند، نقدي منصفانه داشته باشد بر مسابقات اينترنتي برگزار شده توسط سازمان هاي مختلف.
در حال حاضر سايت ها، وبلاگ ها و حتي برنامه هاي تلويزيوني براي نقد موضوعات مختلف نظير نقد فيلم، كتاب و … داريم.
اميد است كه با عنايت خداوند متعال و همراهي و همكاري شما كابران عزيز فارسي مچ و افزايش روحيه نقد پذيري متوليان مسابقات اينترنتي، فارسي مچ بتواند گامي موثر در نقد منصفانه مسابقات اينترنتي مختلف بردارد.
شما كاربر گرامي اگر نقدي منصفانه راجع به هر مسابقه اي داريد مي توانيد از طريق منوي ارسال خبر سايت آن را براي ما ارسال نماييد تا با نام خودتان در سايت درج گردد.
توجه شود كه طبق فرمايش مقام معظم رهبري (مدظله العالي) ارزشيابی منصفانه و كارشناسانه است كه با نظر خيرخواهی انجام میشود و در آن نقاط مثبت و منفی در كنار هم مورد توجه قرار میگيرد؛ پس اگر نقدهاي شما خارج از اين تعريف باشد در سايت درج نخواهد شد.