دومین دور از مسابقات وبلاگ نویسی در سازمان صداوسیما برگزار شد. موضوع این دور از مسابقات انتخابات اخیر ریاست جمهوری و به اصطلاح حماسه سیاسی بود و متولی برگزاری آن بسیج سازمان بود که از میان وبلاگ های رسیده حدود ۴۰۰ عنوان دارای شرایط لازم برای حضور در مسابقات تشخیص داده شدند که برای بنده و دیگر داوران ارسال شدند. در سه دور داوری، اسامی برنده ها را اعلام کردیم. شنیده ام مراسم پایانی حوالی عید سعید فطر برگزار خواهد شد. در مورد این مسابقه نکته هایی هست که شاید در فرصتی مناسب نوشتم اما حالا که پس از داوری در مورد طرحی در این زمینه کار می کنم می بینم که با وجود شبکه های اجتماعی، چقدر سازمان ها چه رسانه ای و چه غیر رسانه ای نسبت به این ظرفیت ها کم توجه هستند. اتفاقاً هدف عمده همایش روز رسانه های اجتماعی همین بود که مدیران سازمان ها را نسبت به این قابلیت های متنوع و مغفول مانده متوجه سازد.
به نظرم بیش از اینها باید شاهد مسابقات و جشنواره های وبلاگ نویسی باشیم. یک اجتماع وبلاگی هم یک فضای تولید محتواست و هم یک فضای مخاطب ساز و هویت دهنده به اجتماع مخاطبان. وبلاگ ارزش مند است چون نفس نوشتن نوعی فکر کردن است و به اشتراک گذاشتن اولین قدم همراهی برای همکاری است. بسیاری از سازمان ها و نهادها سالهاست شعار می دهند برای ترویج فلان الگو یا سبک باید برنامه ریزی و اقدام کنیم و به اصطلاح رایج فرهنگ سازی کنیم. به نظرم اگر کار فرهنگی برای ترویج الگوهای مناسب در دستور کار ارگانی دولتی باشد، مسابقات وبلاگ نویسی یکی از راهکارهای فرهنگ سازی است. اگر تبلیغ امری و یا ترویج الگویی مراد باشد یکی از روش های رایج همین مسابقات و جشنواره های وبلاگ نویسی است. این مسابقات و جشنواره ها گروهی را متوجه می کند و گروهی را بیش از پیش به نوشتن تهیج می سازد. تولید محتوای مطلوب به نفع آن نگاه و الگو را در فضای مجازی ارتقا می بخشد و جامعه هواداران آن کالا، خدمات، بینش یا … را تقویت می کند.
امیدوارم سازمان های مختلف در حوزه های مختلف کاری اهمیت و نقش موثر وبلاگ نویسی را بیش از پیش درک کنند و بیش از اینها شاهد مسابقات و جشنواره های وبلاگ نویسی در کشور باشیم.
توجه: متن ذكر شده يادداشتي از جناب آقاي امید جهانشاهی دانشجوي دكتري مدیریت رسانه مي باشد.