به گزارش «فارسي مچ» به نقل از ايسنا؛ مسابقه سراسری داستاننویسی کودکان و نوجوانان در سمنان کلید خورد.
اسماعیل همتی – مدیرعامل مؤسسه فرهنگی «سمنگان کومش پارت» – گفت: این مؤسسه فرهنگی در سمنان با همکاری مراکز دوستدار ادبیات کودک، برای افزایش آثار تألیفی و دستیابی به داستانهای تازه و مورد نیاز کودکان و نوجوانان و چاپ و انتشار آنها، جایزه ادبی «کومش» را برگزار میکند.
او در ادامه عنوان کرد: این جایزه ادبی با شعار «بعضیها گمشدهای دارند و نمیدانند که آن یک داستان است!» برگزار میشود و برگزیدگان خود را از میان آثاری که توسط کودکان و نوجوانان و یا والدین و مربیان خلق شده، میشناسد.
او با بیان اینکه این مسابقه در دو بخش آزاد و ویژه برگزار میشود، گفت: در بخش آزاد هر داستان با هر موضوعِ دلخواهِ نویسندهاش میتواند شرکت کند. اما موضوع داستانهای بخش ویژه الزاما «کارآفرینی؛ نوعی توانایی، کوشایی و فداکاری برای سودمندتر شدن انسان، زندگی و جهان» خواهد بود.
او در ادامه اظهار کرد: آثار مورد نظر باید داستانهایی باشند که تا کنون در هیچ کتاب و رسانهای منتشر نشدهاند و علاوه بر ارزش ادبی و داستانی، از قابلیت جلب مخاطب کودک یا نوجوان به طور عام برخوردار باشند.
به گفته همتی، به همه فرستندگان داستان، هدیه و لوح یادمان و به نویسندگان آثار برتر علاوه بر چاپ اثرشان، جایزه و نشان ویژه اهدا میشود. برگزاری نمایشگاه تخصصی کتاب کودک و نوجوان، برگزاری نشستهای شناخت داستان و تصویرگری داستانهای کودکان، برگزاری تمرین سخنرانی و داوری توسط کودکان شرکتکننده و اهدای لوح سپاس به یک یاریگر ادبیات کودک و نوجوان از دیگر برنامههای اختتامیه این مسابقه خواهد بود.
او گفت: این مسابقه در پنج رشته برگزاری میشود و تنها گام اول آن به داستاننویسی تعلق دارد و در گامهای بعدی از علاقهمندان در رشتههای نمایشنامهنویسی، فیلمنامهنویسی، شعر و پژوهش دعوت خواهد شد.
همتی عنوان کرد: تا کنون حدود 30 داستان به دفتر مسابقه رسیده و مهلت ارسال آثار تا پایان مهرماه سال جاری تمدید شده است.
به گفته او، هر شرکتکننده میتواند حداکثر سه اثر بفرستد. اگر داستان به گویش محلی و بومی است، برگردان فارسی و فایلِ صوتی آن نیز باید فرستاده شود. شرکتکنندگان باید در پایان هر داستان اسم و سال تولد، شغل، اسم شهرِ محل زندگی و نشانی و شماره تلفن خود را هم بنویسند. آثار همچنین باید در برنامه ورد تایپ شده باشد و به نشانی koomesh@gmail.com فرستاده شود. یک نسخه پرینتشده نیز باید به نشانی سمنان – میدان کوثر – مرکز رشد پارک علم و فناوری دانشگاه سمنان – ساختمان کانون خلاقیت – واحد سمنگان فرستاده شود.
گفتگو ها۲ دیدگاه
نتایج آرای داوری جایزه ادبی کومش
نتایج آرای داوری جایزه ادبی کومش
آیین پایانی این جایزه که با پخش تصویری تلاوت قرآن کریم و سرود جمهوری اسلامی ایران در شامگاه روز پنجشنبه 30 آبان 1392 با حضور علاقهمندان به داستان و ادبیات کودکان، بعضی مسئولین فرهنگی، خانوادهها، کودکان داستاننویس و سی تن از اعضای انجمن نویسندگان کودک و نوجوان برگزار شد و با خوشامدگویی به مهمانان توسط رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان سمنان ادامه یافت، سه کودک (ستایش بصیری، غلامرضا عبدوس و مهرانه عشقی) از کارگاه آفرینش داستان سمنگان قصههای خود را قرائت کردند و سه تن از نویسندگان مهمان از انجمن نویسندگان کودک و نوجوان ایران و سمنان (محمدرضا یوسفی، جمالادین اکرمی و محمدحسن جواهری) درباره نگارش داستانهای تجربی، قابلیت خلق قصه از شعرها و مثلهای عامیانه و درباره اهمیت توجه به نوشتن و درس انشاء در مدارس سخنانی بیان کردند.
سپس نوبت به تجلیل از فریدون عموزاده خلیلی به خاطر کوششهای قابل احترام ایشان در حوزهی ادبیات کودک رسید و پس از بیان شرح کوتاهی از زندگینامه ایشان توسط مجری مراسم، غلامرضا امامی درباره شخصیت ادبی عموزاده خلیلی و سپس مهدی پورعمرانی دربارهی ویژگیهای داستانهای ایشان مطالب تازهای بیان کردند. و آنگاه هدایایی توسط رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان سمنان، مدیر مؤسسه فرهنگی و هنری سمنگان کومش پارت، و محمد حسن جواهری یکی از نویسندگان سمنانی ادبیات کودک به ایشان اهدا گردید و از ایشان خواسته شد برای همراهی با سایر اعطاءکنندگان جوایز روی سن بماند. آنگاه نام دوازده داستان برگزیده و نویسندگانش برای حضور روی صحنه و دریافت هدایا و جوایز خود به این شرح اعلام شد:
– آثار برگزیده:
در بخش آثار کودکان نویسنده، داستان کنسرت جیرجیرکها نوشته سیده سارا کاظمی 11 ساله از شهر کرد، موش قهرمان نوشته فاطمه طاعتی 15 ساله از اراک و داستان مرغک گلی نوشته گلناز عبدی 12 ساله از گرگان در جایگاه اول تا سوم و داستان مسافرت نوشته سیده سحر کاظمی از شهرکرد در جایگاه شایسته قدردانی اعلام شدند.
در بخش داستانهای ویژه مخاطب کودک و نوجوان اثر بزرگسالان داستان اسکلتی به نام اسکولوتس نوشته بنفشه چاپاری از تهران، داستان پای جدید اردک کوچولو نوشته مریا یزدانی از تهران، و داستان اگر مترسک نبودم نوشته مرضیه جوکار از شیراز در جایگاه اول تا سوم را به خود اختصاص دادند
در بخش داستانهای ویژه نوجوانان، داستان باغچه جادویی نوشته تارا نیکنام از یاسوج، داستان باندولا از جزیره بومبا نوشته سمیه سادات موسوی از تهران و داستان چوب خور نوشته فرهنگ روات زاده از اهواز در جایگاه اول تا سوم معرفی شدند.
همچنین داستانهای بخش موضوع کارآفرینی که موضوع ویژه جایزه ادبی کومش بود داستان سیاره کلاه رنگیها نوشته مریم متقی از تهران، داستان دیشب خواب دیدم نوشته مرضیه علیمحمدی از مهدیشهر و داستان کارآفرین کوچک نوشته کیانا احمدی 8 ساله از گرمسار به عنوان اول تا سوم اعلام شدند.
-داوران:
مسئولیت داوری این جایزه را 15 تن از دو گروه نویسندگان و کارشناسان حرفهای ادبیات کودک و دو گروه از نوجوانان دوستدار داستان شامل:
جمالالدین اکرمی- محمود برآبادی- فریبا نباتی- نوید سید علی اکبر (از انجمن نویسندگان کودک و نوجوان)
علی دولتیان- المیرا کاظمی- آرزو ایمانی- نیره کاشی- اسماعیل همتی (از مؤسسه فرهنگی سمنگان)
صدف اقوامی، فاطمه مراد پور و پریسا کاشی (از هنرجویان نوجوان مرکز ادبی کانون ادبی پرورش فکری کودکان و نوجوانان سمنان)
و چهار مربی و هنرجوی آفرینش داستان (از کارگاه آفرینش داستان سمنگان)
به عهده داشتند.
-یادآوری میشود جوایز نویسندگاه آثار برجسته شامل لوح احراز برگزیدگی اثر، تندیس آهوی سمنان به عنوان نماد جایزه ادبی کومش، مبلغ یک میلیون ریال به عنوان هزینه سفر و همچنین تامین مبلغ ده میلیون ریال برای هزینه چاپ آثار برگزیده (و تامین مبلغ بیست میلیون ریال برای چاپ سه اثر بخش نوجوانان) اعلام گردید.
با سلام و تشكر از اطلاع رساني شما
خبر مسابقه در سايت درج گرديد.