به گزارش «فارسي مچ» به نقل از سايت ايرانتئاتر؛ حوزه هنری استان قم با همكاری برخی نهادها و سازمانهای فرهنگی و هنری، نخستين همايش ملی شبيهپژوهی را پاييز امسال مصادف با فرارسيدن ماه محرم برگزار میكند.
به گزارش خبرنگار فارسي مچ، اين همايش دو روزه به شكل متمركز به شبيهخوانی به عنوان هنر شاخص نمايشی ايرانی و دينی میپردازد تا با شناخت پژوهشهای نوين، بازشناخت سندهای نويافته، آشنايی با نگرشهای كارآمد و روزآمد و همچنين بررسیهای علمی تازه در اين زمينه به همانديشی نوينی در اين زمينه دست يابد.
آشنايی بهتر پژوهشگران عرصه هنرهای نمايش دينی به يكديگر و آگاهی آنها نسبت به انديشههای مكمل و گشايش پنجرههايی تازه برای درك زوايايی نهفته از هنر شبيهخوانی از جمله اهداف اصلی اين جشنواره معرفی شده است.
براساس اين گزارش همايش ملی شبيهپژوهی در بخش شبيهنامه (تعزيهنامه) و اجرای شبيهخوانی كه در قالب ارائه مقالات پژوهشی به دبيرخانه ارسال میشود برگزار خواهد شد.
محور مقالاتی كه برای طرح در اين همايش ارائه میشود بايد موضوعاتی همچون «شبيهخوانی؛ امروز و فردا»، «بازخوانی شبيهخوانی كهن با بهرهگيری از سندهای نويافته»، «بررسی تاريخ دگرگونیهای شبيهخوانی با توجه به يافتههای نوين در اين گستره»، «جغرافيای شبيهخوانی؛ بررسی علمی گستره نفوذ اين هنر در بخشهای گوناگون ايران و سرزمينهای ديگر و توجه به ويژگیهای افزوده بومی»، «خوانش بينامتنی شبيهخوانی و دانشهای بنيادين فيزيك، رياضی، جامعهشناسی، فلسفه، مردمشناسی»، «نشانهشناسی نوين در متن و اجرای شبيهخوانی»، «ريختشناسی شبيه؛ بررسی ساختاری شبيهنامهها»، «شبيهخوانی و مدرنيسم در ايران» و … را شامل شود.
علاقهمندان برای شركت در اين همايشها میتوانند چكيده مقالات خود را با فرض اينكه بيش از 300 واژه نباشد حداكثر تا تاريخ 20 شهريور به دبيرخانه همايش ارسال كنند تا پس از پذيرفته شدن چكيده مقاله از سوی شورای علمی اصل مقالات با رعايت اصول ساختاری همچون «عنوان، چكيده، كليدواژگان، پيشگفتار، طرح موضوع، بررسی، نتيجه و كتابنامه چكيده مقالهها» حداكثر تا 30 مهر از متقاضيان دريافت شود.
زمان برگزاری اين همايش براساس اعلام دبيرخانه آبان و يا آذر سال جاری در شهر مقدس قم خواهد بود و متقاضيان تنها میتوانند چكيده و اصل مقالات خود را از طريق پست الكترونيك همايش به نشانی SHABIHPAJOHI@GMAIL.COM ارسال كنند.