به گزارش «فارسي مچ» جشنواره اینترنتی هنری پیامبر اعظم(ص) در تاریخ بیست و یک بهمن 1390 همزمان با ولادت حضرت محمد(ص) آغاز شده و مصادف با ولادت با سعادت آن حضرت خاتمه خواهد یافت.
زمانبندی مراحل جشنواره در بخشهای مختلف به شرح زیر میباشد:
بخش هنرهای تجسمی
-
ثبتنام و ارسال تصویر آثار به وب سایت جشنواره: 21 بهمن 1390 الی 20 آذر 1391
-
ممیزی ابتدایی و اطلاع رسانی جهت ارسال اصل آثار: 11 دی 1391
-
آخرین مهلت ارسال اصل آثار: 27 دی 1391
-
مراسم اختتامیه و اهداء جوایز: 10 بهمن 1391
بخش نمایشنامهنویسی
-
ثبتنام و ارسال طرح اولیه نمایشنامه به وب سایت جشنواره: 21 بهمن 1390 الی 11 مهر 1391
-
ممیزی ابتدایی و اطلاع رسانی جهت ارسال اصل نمایشنامه: 21 مهر 1391
-
آخرین مهلت ارسال اصل نمایشنامه از طریق وب سایت جشنواره: 27 دی 1391
-
مراسم اختتامیه و اهداء جوایز: 10 بهمن 1391
بخش مو سیقی
-
ثبتنام و ارسال آثار: 21 بهمن 1390 الی 25 آذر 1391
-
مراسم اختتامیه و اهداء جوایز: 10 بهمن 1391
این جشنواره در قالب رشتههای نقاشی، نقّاشیدیجیتال، خوشنویسی، عکاسی، پوستر، تصویرسازی، موسیقی و نمایشنامه نویسی در سه محور مرتبط با پیامبر اعظم میباشد. این سه محور عبارتند از:
-
سیره و زندگی پیامبر اعظم (ص):
زندگی پیامبر اسلام سرشار از وقایع و اتفاقات مهم است. روش برخورد ایشان با مسائل، افراد و وقایع و نیز معجزات مرتبط به ایشان که از پیش از تولد حضرت وجود داشته است میتواند موضوع خلق اثر هنرمندان قرار گیرد. بهعلاوه روش زندگی پیامبر (ص) بهعنوان اسوه حسنه نیز مملو از رفتارها و نکات آموزندهایست که میتواند الهامبخش هنرمندان برای ایجاد آثار باشد. -
خصوصیات و سجایای اخلاقی پیامبر (ص):
سجایای اخلاقی بیشمار و خصوصیات بینظیر اخلاقی پیامبر (ص) میتواند موضوع تولیدات هنری شرکتکنندگان در مسابقه باشد. از این خصوصیات ویژه میتوان مواردی را از جمله: فروتنی، مهربانی با کودان، مدارا و عطوفت با یاران، گذشت، فداکاری، صبر، قناعت، دشمنشناسی، احترام به سالمندان و … برشمرد. -
دستورات کاربردی پیامبر اعظم (ص): پیامبر اسلام (ص) علاوه بر سجایا اخلاقی و ارائه یک جهانبینی الهی قابل ستایش، دستورات کاربردی و مهمی نیز برای اعتلای جامعه ارائه کرده و بر آن تأکید داشتند. این دستورات که به نوعی ارتباط بیشتری با بخش اجتماعی دین اسلام دارد تا بخش فردی آن، شامل مواردی چون تأکید بر وحدت میان مسلمین، امر به معروف و نهی از منکر، نوع ارتباط ایشان با سایر ادیان و پیروان آنهاست. خلق اثر حول این موارد نیز ارزشمند بوده و در جشنواره از آن استقبال میگردد.
تاکید میگردد که آثار باید ارتباط مستقیمی با پیامبر اعظم (ص) داشته و تمرکز بر جزئیات موضوعات فوقالذکر هنرمند را از اصل موضوع دور ننماید. هنرمندان به اقتضاء قالب هنری خود میتوانند سوژههایی دارای موضوعات قابل قبول را انتخاب و آثار خود را خلق نمایند.
علاقهمندان به شرکت در نخستین جشنواره مجازی هنری پیامبر اعظم (ص) میتوانند تصویر آثار خود را از طریق سایت اینترنتی جشنواره ارسال نموده و پس از تأیید اولیه توسط داوران اصل آثار را نیز به دبیرخانه جشنواره ارسال نمایند.
لازم به ذکر است که آثار برگزیده هنرمندان شرکت کننده در این جشنواره پس از انتخاب اولیه داوران در گالری سایت اینترنتی جشنواره نمایش داده خواهد شد و از بین این آثار، اثر مردمی نیز توسط آراء بازدیدکنندگان سایت انتخاب میشود.
جهت اطلاعات بیشتر به پایگاه اینترنتی جشنواره مجازی هنری پیامبر اعظم(ص)
به آدرس www.payambar-festival.ir مراجعه فرمایید.